SPOT OF THE WEEK: SONSBEEK CINEMA

SC header2

Net als in de film. Maar dan op de Hartjesberg bij Stadvilla Sonsbeek.

Vier weken geleden keek ik samen met ruim 400 anderen – in de buitenlucht – naar een fantastische film; Big Fish, geregisseerd door Tim Burton. Aangezien ik het werk van Burton zeer kan waarderen – zijn setdesign en styling is fantastisch! – was dit reden te meer om dit event niet te missen.
Na een week die in het teken stond van een hittegolf was het die zondag helaas gedaan met de pret. Het weer sloeg om, regen en wind kwam opzetten, maar bij aanvang van de film klaarde de lucht en verzamelde de vele bezoekers zich op en rondom de Stadsvilla en de Hartjesberg. Ik zag kleedjes, stoeltjes, zelfs slaapzakken de revue passeren.

Nu had uw bymockingbird-verslaggeefster zich keurig met haar entourage geïnstalleerd in het restaurant. Want, bedachten we, daar is het lekker warm. Helaas ging deze ten tijde van de film dicht, dus hop naar buiten! Knus genesteld in de fijne kussens vonden we dan toch onze plek om de film goed te kunnen bekijken. Aardig gebaar; doordat het zo hard waaide en we toch enigszins te zomers gekleed bleken, kregen we van het personeel een groot deken aangeboden wat de beleving alleen maar ten goede kwam. Nogmaals dank!

SC_Foto's SC_Foto's2

Nu beloofd het aankomend weekend wederom prachtig weer te worden. En toeval of niet, komende zondag – 2 augustus – vindt de tweede en tevens laatste editie van Sonsbeek Cinema plaats. In ieder geval voor dit jaar.

De film die zondag getoond zal worden is ‘Tracks’ van John Curran.

Als ik jullie een tip mag geven; ga, ga, ga! Want toegegeven, een film kijken in de openlucht met de liefste mensen om je heen, dat brengt iets magisch met zich mee.

En oh ja, er is popcorn!

SC_Foto's3


Voor allen die gaan, geniet! Wie weet zie ik je daar.

 

by Nancy

Wees de eerste om een reactie achter te laten

Geef een reactie