SEPTEMBER…IS THAT YOU?

September

Nu de septembermaand is aangebroken, is de zomervakantie toch écht voorbij.

Ken je dat gevoel, dat je niet weet welke dag het is en dat je nul beseft hebt van hoe laat het is? Het gevoel dat je nergens hoeft te zijn en de enige activiteit die brainpower en energie vergt is het bedenken en maken van je eten? Heerlijk hè? De afgelopen twee weken heb ik helemaal voor mezelf geleefd, het beste uit elke dag gehaald en vooral niet teveel op de klok gekeken. Hoe je het nou wendt of keert, onze dagen worden weer korter, de wind voelt kouder aan en augustus begint op te raken: de zomer is voorbij. Oh yes, I said it.

Doet pijn hè?

Ik kwam tot deze gruwelijke realisatie toen ik van de week tegen mijn vriend aangedrukt lag op een éénpersoons ziekenhuisbed na zijn schouderoperatie. Wazig van de narcose (hij dan) gingen onze gesprekken al gauw over het leven en hoe snel het wel niet allemaal gaat. Toen ik me besefte dat het echte leven maandag van start ging, leek mijn hart, en dat meen ik echt, even stil te staan. ZOMER…WAAR BEN JE HEENGEGAAN? Ik wilde nog piña colada’s slurpen met je aan het strand en een kleurtje kweken, we wilden nog een stedentrip maken naar Copenhagen, klussen op mijn kamer en aan mijn scriptie werken (afmaken misschien zelfs…oeps). Lieve zomer, met je helse donderslagen en hoosbuien…ben je er wel ooit geweest?

Voordat we afscheid nemen van elkaar, zomer, heb ik nog even een blik op je teruggeworpen, want ondanks de keelontsteking en griep die je me hebt gegeven, alle regendruppels en bliksemschichten door moeten er wel mooie momenten zijn geweest…toch? Je kickstartte jezelf wel met een héél warm Tour de France weekend met temperaturen van maar liefst 40 graden. Man, wat heb ik je toen vervloekt. Na een feestelijke avond in de stad de nacht evoor, heb ik een uur gewacht op een taxi die door de dranghekken nergens heen kon en mijn ritje 2 keer zo duur werd. Ik heb de zon zien opkomen, ongewild. Al de volgende dag liet je je van de andere kant zien en was de tentoonstelling van Matisse in het Stedelijk Museum in Amsterdam een schappelijk alternatief voor zonnen aan het meer. Hierna kwam vanuit Zuid Afrika kwam mijn nichtje twee weken op bezoek en ben ik veel toerist geweest in eigen land: Heineken Experience (geen aanrader), Van Gogh Museum (altijd een aanrader) en we hebben eindeloos gestruind door de 9 Straatjes en de Minions film gezien.

September_2

September_1

Staalstraat Amsterdam

De Nijmeegse feesten waren inmiddels van start gegaan waar ik joelend vooraan stond bij the Growlers die live optraden tijdens het Valkhof Festival. Je hield het droog zomer en de enige domper van de avond was de extra likeurshot die vriendjelief over de poffertjes waar ik al 4 uur naar uitkeek heen liet gieten. Iel. Bah. Nee. Helaas teisterde je ons voor de rest van de week met koud weer en nattigheid, maar het was een mooie gelegenheid om voor de eerste keer op de koffie te gaan bij de schoonfamilie; een spannend maar memorabel moment! Next up op onze lijst: Rotterdam, want ja, daar had ik de lucht nog nooit geroken (don’t judge me). Met zusterlief hebben we hier héérlijk vegetarisch gegeten bij Spirit en veel te veel mini cactusjes gekocht bij Danny de Cactus. Toen was de Wijvenkraam aan de beurt waar we deze keer extra ons best hadden gedaan met het aankleden van onze stand, maar het mocht niet baten met een bijzonder lage opkomst (misschien door het slechte weer?). Juli was inmiddels alweer bijna voorbij, maar niet voordat ik naar België vertrok voor een weekendje Reggae Geel Festival. Zalig weer, zalige mensen en waar muntjes geen muntjes waren maar bonnekes en waar we ‘s avonds hebben gedanst tussen de bomen en wietdampen. Als souvenir kreeg ik een keelonsteking, maar aan het einde van de week was ik weer fit voor een exclusieve workshop van het Londense ontwerpstudio Bare Conductive waar ik samen met twee anderen aan een interactieve fietsbaan met geluid heb gewerkt.

September_6

Interactieve fietsbaan – Westergasterrein

De volgende dag waren mama en papa 23 jaar getrouwd, een high tea bij de Yoghurt Barn in Amsterdam was wel op zijn plaats, gevolgd door een wandeling door het zonovergoten Sarphatipark om onze overvolle magen te temmen. Next stop: Assen, waar ik drie daagjes heb doorgebracht met mijn vriendinnetje Merel om tot diep in de nacht bij te kletsen, bij het ontbijt kruiswoordpuzzels en sudoku’s op te lossen en schaamteloos veel koekjes eten. Oeps. Het weekend daarop heb ik op de valreep een kaartje gekocht voor Gaasper Pleasure waar ik sommige vrienden voor het eerst in een jaar weer heb gezien, een broodje kangeroe (what?) heb gegeten en bijna door de wind als Mary Poppins de lucht in ben gelanceerd.September_3

Detox Banana-split bij Le Pain Quotidien in Amstelveen

September_4

High-tea bij de Yoghurt Barn in Amsterdam

Last minute werken op Lowlands Festival - yes please! Je hebt het wel spannend gemaakt, zomer, met tot het uur voor ik de trein moest pakken ongekend veel regen, maar ook jij wist dat Lowlands en regen niet samen gaan en verraste je ons met een weekend vol zonneschijn. Tame Impala, Caribou, Allah-Las, SBTRKT: ik heb ze allemaal live mogen zien en met dank aan de backtage bandjes hebben we overal binnendoor kunnen sneaken om de menigte te ontlopen en natuurlijk voor gratis hapjes en drankjes.

September_7

Wel-bekende ingang van Lowlands!

Mijn ontstoken amandelen waren het bewijs van een onvergetelijk weekend, maar de echte afsluiter was Voltt Festival afgelopen weekend op het NDSM Werf in Amsterdam waar je met warme temperaturen afscheid van ons hebt genomen, zomer. Een betere afsluiter had ik me niet kunnen bedenken.

September_5

Voltt festival

Geen witte stranden, geen stedentrip, geen bikiniafdruk op mijn huid maar al met al een memorabele tijd. Dankjewel zomer, maar nu is het tijd voor september.

By Missy

Wees de eerste om een reactie achter te laten

Geef een reactie