D.I.Y.

HEADER

een fijne doe-het-zelf vakantiedag!

Vakantie hebben en dan toch helemaal vol gepland zijn. Kennen jullie het gevoel? Zo gaan vakanties bij mij namelijk al jaren. Als ik “ergens” heen ga op vakantie is er niks aan de hand, maar als ik thuis ben… Ik probeer aansluitend aan mijn vakantie ook altijd een weekje thuis te plannen. Zo ook deze zomer. Na onze vakantie in Den Haag  had ik me voorgenomen een week lang leuke dingen te doen. Lekker lunchen, tijd met mijn neefje door brengen, tijd voor vriendinnen etc. Maar ik kon het natuurlijk niet laten om ook een kleine TO DO list te maken voor mijn overige dagen. Tuinbankje schilderen, kussens naaien en zo ook eindelijk mijn schilderij maken.

Dit D.I.Y. schilderij ligt al een tijdje in de kast te stoffen. Volgens mij heb ik het ergens in oktober gekocht onder het mom je hebt zat lege muren in je nieuwe huis. De naam Masterpiece zegt het al, je gaat een schilderij namaken van een van de grote meesters. Er zijn meerdere soorten te koop, maar ik heb gekozen voor het meisje met de parel van Johannes Vermeer. Je koopt dus eigenlijk een patroon, waar je door middel van spijkertjes een patroon maatk met garen. Afgelopen week mocht ik er dan eindelijk aan geloven. Mijn Masterpiece.

1. Plaatsing van ontwerp
Ik heb er voor gekozen om het op een mdf plaat te doen zodat ik er iets meer een schilderij van maak. Als ik het internet afstruin naar voorbeelden zie ik ze veelal op de muur direct geplaatst. Maar dat was voor mij geen optie. A: zag ik het niet zo zitten om 318 (!) spijkers in de muur te slaan, B: ik verplaatst graag dingen in mijn huis. De MDF plaat heb ik in de grondverf gezet voor een mooie witte achtergrond.

2. Verven
Gezien je zelf je spijkertjes van kleur kunt voorzien, zelf je draad koopt kun je zelf bepalen hoe zichtbaar het ontwerp is. Ik vind over het algemeen subtiele lichte tinten erg mooi en heb er dan ook voor gekozen om een kalkverf (heel licht grijs) op de achtergrond te doen en daar met wit garen overheen te gaan.

1een laagje grondverf is altijd aan te raden

3. Plaatsing van het patroon en starten
Het patroon leg je midden op de plaat neer (of waar je hem ook wilt hebben). Deze goed vastplakken want het laaste wat je wilt is dat je patroon verschuift. Als je hem goed hebt liggen begin je met het slaan van de spijkertjes in het hout. Mijn patroon kent 381 spijkertjes…. Je snapt dat ik enkele uren zo op mijn knieën heb gezeten om dit er in te slaan.

434, 35, 36, 37……

4. Draad spannen
Als alle spijkertjes staan is het tijd om te starten met je draad. Zoals je ziet is alles genummerd en hecht je je draad vast bij nummer 1 en gaat zo door tot en met nummer 381.

5

 

5. Patroon kapot scheuren
Als je overal je draad hebt gespannen rest je nog 1 laatste klus. Het patroon kapot scheuren zodat je je eigen schilderij kan zien. Helaas ging dat iets minder makkelijk dan ik had gedacht en heb ik zo hier en daar met een pincet kleine restjes papier moeten weghalen.

3

6. Zoek een mooi plekje in je huis.
Het fijne van dit schilderij is dat je vrij snel resultaat ziet. Als eenmaal het papier weg is, kun je er een goede plek voor vinden. Op dit moment staat mijne nog tegen de muur aan en moet ik er nog een plekje voor zoeken. Al met al ben je er wel enkele uren mee bezig. Voornamelijk zit te tijd in het schilderen van de plaat. Het plaatsen van de spijkers zal een uurtje of 2 a 3 zijn geweest. Maar er valt weer iets weg te strepen op mijn to do list.

Hierbij mijn resultaat, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

7

by Rielle

 

 

2 reacties

2 reacties op “D.I.Y.”

  1. Nancy

    Ik heb dezelfde! :)

Geef een reactie