BNO PIET ZWART PRIJS 2015!

winnaar

Trots! Paul Mijksenaar wint de BNO Piet Zwart Prijs 2015, lees hier waarom.

Voor degenen die benieuwd zijn naar waar ik me de afgelopen tijd mee bezig houd: sinds een kleine 2 weken ben ik een trotse stagaire bij Studio Mijksenaar in Amsterdam opgericht door Paul Mijksenaar in 1986. Ik gok dat je geen idee hebt wie deze man is, maar geloof me, je kent zijn werk en de meesten van ons komen er dagelijks mee in contact. Neem bijvoorbeeld de knalgele borden met zwarte letters en iconische pijlen die jou van A naar B leiden op Schiphol, of de blauw en witte borden met de welbekende icoontjes op al onze stations, of wat dacht je van onze eigen Rozet: de grote titels boven de ramen en alle bewegwijzering binnen zijn de weldoordachte creaties van de ontwerpers bij Mijksenaar net als alle informatie in de metro in Amsterdam, Artis, museum Boijmans van Beuningen, JFK Airport in New York…you name it!

voorbeeld_2

Op 19 mei nodigde OPA Paul uit om te spreken in Showroom Arnhem. Ik was al fan, maar na de lezing wist ik het zeker: hier ga ik stage lopen. Met knikkende knieën aangemoedigd door een vriendin stapten we samen op Paul af: “Hallo m…m..meneer m…m…Mijksenaar…bent u toevallig op zoek naar stagaires?” Tja…en van het één kwam het ander I guess!

voorbeeld_3

Als ik al niet trots genoeg was om onderdeel van dit enthousiaste en ontzettend verwelkomende team te mogen zijn, dan was afgelopen week wel de kers op de taart toen we met Paul (via Skype vanuit zijn huisje in Italië) het glas heften om te vieren dat hij dit jaar de winnaar is van de BNO Piet Zwart prijs. Welke prijs? De BNO Piet Zwart prijs is “een eervolle onderscheiding voor een excellent ontwerper die van grote betekenis is voor het vakgebied”. Lees dit artikel van de Dutch Design Awards voor meer informatie over deze prijs of bekijk hier de Mijksenaar website.

paul

Tot en met eind november loop ik stage bij dit prachtbedrijf in hartje Amsterdam en hoewel ik vrijwel nul heb bijgedragen aan hun expertise in wayfinding, mag ik wel profiteren van alle festiviteiten. Mij hoor je niet klagen hoor!

 

Have a happy week everyone!

By Missy

Wees de eerste om een reactie achter te laten

Geef een reactie