SPOT OF THE WEEK

media_xl_890764
Vandaag mijn favoriete strandtent, De Staat!

In de zomer van 2013 kwamen wij voor het eerst vakantie houden in Den Haag. Daar krijgen wij de tip om eens te gaan kijken bij een leuke strandtent genaamd “De Staat”. Nu twee zomers verder zijn wij nog steeds fan van de Staat en gaan wij er regelmatig even buurten.

Wat maakt De Staat dan zo bijzonder? Op het eerste gezicht is een strandtent die je ook op andere plekken kan tegenkomen. Het is een selfservice restaurant, maar totaal niet shabbie. Het heeft heerlijke bankjes waar je de hele middag op kan loungen, je boek lezen of gezellig borrelen. Maar wij zijn er echt verliefd op geworden door het heerlijke ontbijt. Het is voor ons inmiddels vaste prik om één van onze stranddagen daar te beginnen met een verrukkelijk ontbijt. De Staat voert een biologische kaart die is geïnspireerd is op de Italiaanse keuken en werkt samen met o.a. Lindenhoff en met brood van Menno. Het Staatsontbijt is dan ook een mix van al dat lekkers met een  jus d’orange, koffie, Brood van Menno, kaas, ei, yoghurt, vers fruit en beleg van de Lindenhoff. Of kijk deze foto en je bent ook verliefd : )

IMG_6030jammmm 

Natuurlijk is er nog veel meer bij hen te bestellen. Van lunch en diner tot heerlijke koffie en taartjes. Als we daar de dag niet beginnen dan gaan we vaak aan het einde van de middag daar een wijntje drinken en bestellen we een groot plateau Antipasti. Van alles wat en heerlijk de zon zien ondergaan op het strand. Do i need to say more?

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de Staat wel zie veranderen naar een hippe “moeder” strandtent. Overal kom je kinderwagens tegen en moeders gaan lekker koffie drinken, taartje eten en de koters kunnen daar spelen in het strand. Maar goed, wij zijn nog altijd fan.

IMG_9471

Heb je nog geen plannen voor het weekend stap dan in de auto en rij naar het strand! Geniet van zo’n heerlijk ontbijt en gun je zelf dat heerlijke vakantie gevoel!

Strandpaviljoen De Staat
Strand Zuid 4
Strandslag 10
070 – 3388860

by Rielle

Wees de eerste om een reactie achter te laten

Geef een reactie